Good dining in Helsinki downtown

Asiakas:
Ravintola Jason

Kun Michelin-palkittu kokki Jari Vesivalo hahmotteli yhdessä vaimonsa Anna Rätön kanssa pitkäaikaista haavettaan omasta ravintolasta, he päättivät heti hyödyntää toteutuksessa eri aihe-alueiden parhaiden ammattilaisten osaamista. Tarkoituksena oli luoda ravintola, jossa on mukava istua ja nauttia hyvästä ruoasta ”good dining-hengessä”. Tilasuunnittelun ja brändi-ilmeen suunnitteluun ja toteutukseen pyydettiin apua Flock Oy:ltä.

Sopiva noin 60-paikkainen tila ravintolalle oli jo löytynyt Yrjönkadulta Trevianin hallinnoimasta jugend-kiinteistöstä. Tila, joka aikoinaan toimi myös työmaaruokalana, vaati täydellisen remontin sekä saliin että keittiöön. Flockin tehtävä oli yhdessä muiden avainhenkilöiden kanssa suunnitella ravintola Jasonin konseptin mukainen brändi-ilme, tilat ja sisustus.

”Ravintola Jasonin visuaalisen identiteetin suunnittelun lähtökohtana olivat samat arvot kuin itse ravintolallakin: laadukas ja viimeistelty käsityöläisyys on brändin ytimessä. Jasonin brändi edustaa modernia ja rentoa ravintolakulttuuria, jossa visuaalinen ilme on tärkeä osa korkeatasoista kokonaisvaikutelmaa. Viimeistely identiteetti ilmenee pienissä yksityiskohdissa, kuten tarkkaan harkituissa asetteluissa sekä materiaalivalinnoissa”, kommentoivat Jasonin brändäystyötä suunnittelijat Joonas Jansson ja Aleksi Mustonen.

Tila- ja sisustussuunnittelun tavoitteena oli luoda tyylikkään olohuoneen omaiset puitteet rentoon iltasyömiseen ja seurusteluun. Tila jakaantui luontevasti kolmeen eri toimintoon: kirjastobaari, jossa on viinivarastoksi muutettu kassakaappi. Keskellä on sali, jossa baaritiski ja suurin osa asiakaspaikoista sijaitsee. Tilan perällä on kabinetti, joka voidaan tarpeen tullen muuttaa yksityistilaisuuskäyttöön.

”Baaritiski suunniteltiin niin kutsuvaksi, että sen ääressä voi myös ruokailla ja nauttia ravintolan tunnelmasta. Valaistus pidettiin tunnelmallisena ja lämpimänä. Kattoon suunniteltiin Jasonille omat verhovalaisimet, jotka tuovat tilaan pehmeyttä että parantavat ravintolan akustiikkaa. Sävymaailma pidettiin yksinkertaisena ja rauhallisena. Tumma pähkinänsävyinen kalanruotoparketti tuo lisälämpöä ja pehmeyttä tilan sisustukseen,” kuvailee sisustusratkaisuja arkkitehti Anna Kyyhkynen.

”Flockin tiimi otti nopeasti kiinni visiosta ja toiveistamme. He hyödynsivät hienosti omia verkostojaan ja yhteistyökumppaneitaan ravintolan toteuttamisessa. Olemme todella tyytyväisiä paitsi lopputulokseen, myös itse prosessiin. Tätä projektia oli ilo tehdä”, Jari ja Anna toteavat.

Valokuvat: Timo Jalkanen
No items found.
No items found.